Extra voorzieningen voor pleziervaart

Extra voorzieningen voor de pleziervaart langs de Vecht

7 mei 2014 – De gemeente heeft onlangs voor de pleziervaart enkele voorzieningen aangelegd langs de Vecht in Breukelen, Loenen aan de Vecht en Maarssen. Daarmee speelt de gemeente in op wensen van veel toeristen. Die kunnen voortaan gebruikmaken van walstroom en drinkwater. Pleziervaarders kunnen al dit vaarseizoen van de voorzieningen profiteren.

Wethouder water Pieter de Groene: “Ik ben blij dat we nu ook in onze gemeente het voorzieningenniveau voor de varende recreanten hebben kunnen uitbreiden. Al zijn we er nog niet. Ook innamepunten voor afvalwater en douchevoorzieningen moeten worden aangelegd. Toch is dit een zeer belangrijke stap om onze gemeente aantrekkelijker te maken voor bezoekers vanaf het water. Stichtse Vecht leent zich uitstekend voor kleinschalige pleziervaart.”

De kosten van de voorzieningen zijn doorberekend in de kosten die de gemeente rekent voor een overnachting. Er zijn acht stroomaansluitpunten en één nieuw watertappunt in Breukelen bij de loswal aan de Herenstraat gemaakt. In Loenen aan de Vecht zijn ten noorden van de Croonenburgherbrug (Bloklaan) ook  acht stroomaansluitpunten en één nieuw watertappunt gemaakt. In Maarssen is er bij het gemeentehuis een watertappunt, en zijn er acht stroomaansluitpunten gemaakt bij Doornburgh aan het eind van de Herengracht. Aan elke aansluiting kunnen vier boten stroom afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*