Start realisatie afrondende fase Loenense Randweg

24 juli 2014 – In de week van 11 augustus wordt gestart met het realiseren van de afrondende bouwfase van de nieuwe Randweg in Loenen aan de Vecht, waaronder asfalteringswerkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer gebruik maken van de Rijksstraatweg. Naar verwachting kan het verkeer omstreeks 1 september over de nieuwe Randweg rijden en kan de aansluiting richting het dorp gerealiseerd worden. Het verkeer vanuit Breukelen richting Loenen aan de Vecht kan dan alleen via de nieuwe Randweg het dorp in rijden.

Er vinden diverse werkzaamheden plaats. Zo gaat het om het verwijderen van de voorbelasting, het uitgraven van het tracé van de nieuwe Randweg en het aanbrengen van de funderingsconstructie. De nieuwe Randweg wordt  door middel van twee lagen asfalt aangesloten op de bestaande Rijksstraatweg. Als laatste wordt de kruising met de Bloklaan aangepakt en alles van een asfaltdeklaag voorzien. Dit gebeurt in 3 nachtelijke afsluitingen van 16 tot en met 19 september 2014.

Wat ging daarna vooraf?

In december 2012 is Dura Vermeer begonnen met de aanleg van Randweg Loenen. Er zijn verschillende zettingsmaatregelen toegepast wat resulteerde in de openstelling van de rotonde en een extra ontsluiting van de wijk Cronenburgh in juli 2013. Dat betekende de afronding van fase 1 van de Randweg. Met het beschikbaar komen van de gronden is in december 2013 gestart met het voorbelasten van de zuidelijke aansluiting, fase 2 van de Randweg. In verband met de zettingsgevoelige ondergrond is de voorbelasting in meerdere lagen aangebracht. Inmiddels is maximale zetting bereikt.

Randweg versus Rijksstraatweg

Voor de realisatie van de Randweg in Loenen aan de Vecht is besloten dat de Rijksstraatweg opnieuw wordt ingericht en verkeersluw wordt gemaakt. Daarmee gaat het doorgaande verkeer via de Randweg en wordt de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht een 30 km zone, zoals gebruikelijk in de bebouwde kom. Daardoor wordt de weg veiliger en worden de leefbaarheid en het dorpse, historische karakter van de kern Loenen aan de Vecht sterk verbeterd.

Meer informatie over de uitvoering

Heeft u nog vragen over de Randweg Loenen aan de Vecht, dan kunt u contact opnemen per e-mail: randwegloenen@duravermeer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*