Diverse aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet

Om de leveringszekerheid van elektriciteit nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Ook in Breukelen-Kortrijk. Hier wordt het regionale 150 kV-net aan het landelijke 380 kV-net gekoppeld. Om deze koppeling tussen het nationale 380 kV-net en het regionale 150 kV-net te realiseren bouwt TenneT het 380/150 kV station Breukelen-Kortrijk.

Naast de werkzaamheden op het bouwterrein gaan we ook starten in Polder het Honderd met voorbereidende werkzaamheden voor het transformatortransport. Het transformatortransport staat gepland voor eind september/begin oktober.  

Hieronder vind u een update van de werkzaamheden en meer informatie over het transformator transport.

Meer informatie over TenneT kunt u vinden op de website www.tennet.eu.

Wilt u graag de nieuwsbrief van station Breukelen-Kortijk ontvangen? U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naarprojectcommunicatie@tennet.eu onder vermelding van uw naam en dat u graag de nieuwsbrief van station Breukelen-Kortrijk wilt ontvangen.

Volg ons op Facebook: facebook.com/StationBreukelenKortrijk

————————

Voorbereidingen transformator transport hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk

Eind september/begin oktober 2016 wordt de transformator voor het nieuwe 380/150 kV station Breukelen-Kortrijk aangevoerd. Omdat een transformator ongeveer 6 meter hoog, 3,5 meter breed en 10 meter lang is en circa 300 ton weegt, betreft het hier een groot transport waardoor voorbereidende maatregelen nodig zijn. De transformator komt per schip over het Amsterdam-Rijnkanaal aan, daarna gaat hij op transport door Polder het Honderd en over de A2 naar het bouwterrein. Om dit alles mogelijk te maken worden er op dit moment in Polder het Honderd voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De eerste werkzaamheden zijn bij de Ter Aaseweg en de Westkanaaldijk, hier worden grondwerkzaamheden uitgevoerd. Houd rekening met extra bouwverkeer. 

Naast de voorbereidende werkzaamheden in Polder het Honderd voor het transformator transport wordt er ook hard gewerkt aan het nieuwe hoogspanningsstation op het bouwterrein. De heiwerkzaamheden zijn grotendeels afgerond en het station kan worden opgebouwd.

Waarom bouwen we hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk?

Om de leveringszekerheid van elektriciteit nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Ook in Breukelen-Kortrijk. Hier wordt het regionale 150 kV-net aan het landelijke 380 kV-net gekoppeld.

Het 150 kV-net in de provincie Utrecht vormt samen met het 150 kV-net in Flevoland en Gelderland één regionaal netwerk. Nu is dat regionale 150 kV-net op maar drie punten direct gekoppeld aan het landelijke 380 kV-net. Bij uitval van één van deze punten of van de elektriciteitscentrales in Utrecht kan de leveringszekerheid van de provincies Utrecht, Flevoland en Gelderland direct in gevaar komen. Als de storing in het regionale net iets langer duurt, kan mogelijk ook het elektriciteitsnet in Noord-Holland uitvallen. Om dit domino-effect te voorkomen is een extra koppeling van het nationale 380 kV-net en het regionale 150 kV-net noodzakelijk. Zo kan er bij een calamiteit direct van het landelijke net op het regionale net worden ingevoed.

Om deze koppeling tussen het nationale 380 kV-net en het regionale 150 kV-net te realiseren bouwt TenneT het 380/150 kV station Breukelen-Kortrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*