Nieuwsupdate Toekomst N201

Beste dorpsgenoten,

Vandaag ontvingen wij van de provincie een update over de voortgang van de toekomstplannen voor de N201.

Kleiner pakket maatregelen N201

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben op 15 december besloten te willen komen tot een kleiner en kosteneffectiever pakket van maatregelen om een aantal knelpunten op te lossen op de N201 tussen Vreeland en Amstelhoek. Ook bij dit pakket moet er extra aandacht zijn voor leefbaarheid en verkeersveiligheid.

Dit voorstel wordt op 20 januari 2021 besproken in de commissie Milieu en Mobiliteit waarna Provinciale Staten er op 27 januari 2021 een besluit over nemen.

Gedeputeerde Staten zien kansen om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid op de N201 te verbeteren, maar zijn van mening dat in het huidige plan de kosten niet in balans zijn met de maatschappelijke opbrengsten, en dat de toegevoegde waarde van de individuele projectonderdelen nog onvoldoende scherp is.

Het voorstel betekent dat het plan moet worden aangepast en het onderzoek naar maatregelen met een jaar wordt verlengd.

 
Toelichting maatregelen bij Loenersloot

In de laatste nieuwsupdate had de provincie aangegeven dat zij naast de presentatie aan de dorpsraad Loenersloot ook de getoonde filmpjes op de website zouden plaatsen. Inmiddels staan de filmpjes op de website, u kunt ze vinden bij de downloads.

Wij zullen de informatie vanuit de provincie over de N201 hier blijven delen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Dorpsraad Vreeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*