Winnaars gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2017 genomineerd voor landelijke prijs Stem op Parkpodium Boom & Bosch en Vincent Stapper

Gemeente Stichtse Vecht heeft vandaag, op de nationale Vrijwilligersdag, de vrijwilligersgroep Parkpodium Boom & Bosch en vrijwilliger van het jaar Vincent Stapper, officieel genomineerd voor de landelijke Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen. Deze prijzen worden sinds 2011 jaarlijks uitgereikt door de staatssecretaris van VWS aan bijzondere en inspirerende vrijwilligers(organisaties). De door Stichtse Vecht genomineerden zijn de winnaars van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2017.

Wethouder Linda van Dort: “Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. De inzet van inwoners voor elkaar en voor hun buurt en wijk is voor onze samenleving van grote waarde. Ik vind het dan ook een eer om namens de gemeente op de nationale Vrijwilligersdag de winnaars van onze eigen Vrijwilligersprijs 2017 voor te dragen voor deze landelijke prijs”.

Parkpodium Boom & Bosch

Parkpodium Boom & Bosch organiseert al meer dan 23 jaar elke zomer op 10 zondagmiddagen een uniek cultureel zomerfestival in park Boom & Bosch te Breukelen. Er wordt gezorgd voor een afwisselend, gratis toegankelijk programma. Deze zomer-zondagmiddagen brengen mensen samen, ze praten met elkaar praten en genieten van een hapje en een drankje terwijl ze luisteren naar de muziek die hen verbindt. Parkpodium mag zich iedere zondag verheugen op tussen de 450 en 700 bezoekers. De organisatie draait geheel op een pool van meer dan 50 vrijwilligers, van de op- en afbouwploeg, de cateringmedewerkers en de hobbykoks tot de lotenverkopers. Van het regelen van het geluid, het werven van donateurs, adverteerders en sponsorgelden tot aan de algehele PR.

Vincent Stapper

In twee jaar tijd 50 levensreddende, goed werkende AED’s geplaatst in de buitenruimte in de 12 dorpen en kernen van onze gemeente, bij openbare gebouwen, buurtcentra, kerken, sportclubs en particulieren. En bovendien vele burgerhulpverleners geworven en opgeleid. En dat mede dankzij Vincent Stapper van de stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht. Dit burgerinitiatief wil de ‘hartveiligheid’ van de gemeente verhogen. Vincent zet zich hier enthousiast voor in. Hij is onvermoeibaar in het vinden van organisaties en individuen om een AED buiten te plaatsen, om sponsoren te vinden voor de aanschaf ervan, om voorlichting te geven en reanimatiecursussen te organiseren. Vincent is met zijn 28 jaar een prachtig voorbeeld en een aanmoediging voor andere jonge mensen om vrijwilligerswerk te verrichten.

Stem nu op onze winnaars!

Er kan vanaf vandaag en tot 30 januari gestemd worden voor de publieksprijzen, voor lokale initiatieven en voor individuele vrijwilligers. Linda van Dort: ”Ik wil iedereen in onze gemeente oproepen om te stemmen op Parkpodium Boom & Bosch en op Vincent. Zij zijn hiermee ook onze ambassadeurs, om het vrijwilligerswerk in onze gemeente, met meer dan 20.000 vrijwilligers, over het voetlicht te brengen. Ik ben daar ongelofelijk trots op! Stem nu op Parkpodium en op Vincent!”

Stemmen kan op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marga Buiter of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*