Openbare bijeenkomst over mogelijke verbreding van (een deel van) de N201

De Dorpsraad Loenen organiseert samen met andere dorpsraden voor inwoners van Loenen, Vreeland, Loenersloot en Nieuwersluis een informatie- en inspraakbijeenkomst over de toekomst van de N201. Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandag 5 november in Cultureel Centrum ’t Web, Spinnerie 15 in Loenen. Vanaf 19:30 uur staat de koffie klaar; om 20:00 uur begint het programma.

De N201 vormt al jaren het grootste doorstromingsknelpunt in de provincie Utrecht, ondanks diverse maatregelen. Naar de toekomst toe dreigt dit knelpunt nog groter te worden door de verwachte groei van het verkeer. Tijdens spitsuren staan er files op de N201 en de Rijksstraatweg die de doorstroming beperken. In de avondspits staan er soms files op de A2 bij de afslag naar de N201 en dat is niet veilig voor de automobilist.

De provincie werkt aan een oplossing voor dit en ook andere problemen die verband houden met de N201. Samen met belanghebbenden brengt de provincie de problemen in kaart en wordt er nagedacht over mogelijke oplossingsrichtingen Ook de dorpsraden van Loenen, Vreeland en Loenersloot denken mee door deel te nemen aan de door de provincie georganiseerde bijeenkomsten.

Provincie Utrecht heeft 4 denkrichtingen voor de toekomst van de N201 ontwikkeld waaruit binnenkort een keuze gemaakt moet worden. Meer asfalt voor een betere doorstroming maar dan ook meer autoverkeer, of geen wegverbreding maar beter openbaar vervoer en behoud kwaliteit leefomgeving is het dilemma.

De dorpsraden vinden het belangrijk dat de inwoners de mogelijkheid krijgen om over de denkrichtingen mee te praten. Daarbij gaat het niet alleen over het asfalt maar ook over de knelpunten die door de inwoners worden ervaren. De provincie zal tijdens deze avond aanwezig zijn om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Ook zal de provincie vertellen wat er met de resultaten van deze openbare bijeenkomst wordt gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*