Vreeland: werkzaamheden aan Van Leerbrug vanaf 20 februari

17 februari 2017 – Maandag 20 februari start het laatste deel van de onderhoudswerkzaamheden aan de Van Leerbrug in Vreeland. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 10 maart. Net als bij de eerdere werkzaamheden aan de brug wordt de brug afgesloten voor auto-, motor- en bromfietsverkeer. Het gemotoriseerd verkeer omrijden via de Provinciale Weg N201. Voetgangers en fietsers (als zij hun fiets aan de hand meenemen) de brug wel passeren.

Bij dit onderdeel van de werkzaamheden wordt een nieuwe slijtlaag aangelegd, en ook de besturing van de brug en de landseinen, en het leuningwerk inclusief de afsluithekken van de brug worden gewisseld.

3 antwoorden naar “Vreeland: werkzaamheden aan Van Leerbrug vanaf 20 februari”

  1. Nee hoor er is geen sprake van besturing op afstand. De hekken bijvoorbeeld blijven gewoon hekken, dus geen bomen en de hekken worden ook niet elektrisch. Konden alleen niet meer gerepareerd worden.

  2. Ik begrijp dat de brug in Loenen op dit moment één keer per uur handmatig wordt gedraaid, aangezien een defecte motor niet is opgemerkt tijdens de recente grondige revisie . De brug over de N201 heeft zwaar versleten lagers, en schijnt los in zijn “sponning” te liggen, na een grondige revisie van twee weken. Onze eigen van Leerbrug heeft wat probleempjes, maar Jaap heeft deze het afgelopen weekeinde zonder storing weten te draaien. Wel jammer dat hij vandaag heeft gehoord, dat hij vanaf 20 april niet meer welkom is op de brug. Hij houdt de eer aan zichzelf en stopt er vanavond mee. Verder verschijnt er elke avond een man in uniform met een security autootje, die het liggeld komt innen voor passanten die een nachtje van ons dorp komen genieten aan de publieke ligplaats. Er schijnt ook een enorme schakelkast op het eigendom te zijn geplaatst van de heer en mevrouw Griffioen, die dus verplaatst moet worden. Ik ga proberen donderdag op de ALV aanwezig te zijn, want ik ben inmiddels wel benieuwd wat hier over verteld gaat worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*